iPhone 5S će kasniti?

Predstavljanje Appleovog telefona iPhone 5S moglo bi da bude odloženo do juna zbog problema sa novom funkcijom skeniranja prstiju koja bi trebalo da zameni sistem otključavanja telefona koji se nalazi na prethodnim modelima.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: telegraph.co.uk

Ponedeljak, 22.04.2013.

21:41

Default images

Jedan od snabdevača na Tajvanu je saopštio da Apple pokušava da nađe materijal za premaz ekrana koji ne pravi smetnje senzoru za otisak prsta i ne dovodi do kašnjeneja u odzivu funkcija.

Pored toga, taj neimenovani Appleov snabdevač je saopštio da Apple u isto vreme pravi jeftiniji model telefona koji bi im pomogao da povećaju broj korisnika u na tržištima Indije i Kine. Appleov snabdevač komponentama u Japanu je potvrdio da će početi sa proizvodnjom male količine displeja za te telefone u maju, a da da će masovna proizvodnja tog dela koji će biti ugrađivan u Appleov telefon početi u junu.

Oba telefona će naime koristiti isti ekran od 4 inča, ali će jeftinija verzija verovatno biti pravljena bez nove tehnologije prepoznavanja otisaka prstiju i u skromnijem, plastičnom kućištu.

Od Applea se očekivalo već neko izvesno vreme da prikaže novu tehnologiju za skeniranje otisaka prstiju od kada je kupio firmu AuthenTec, koja se bavi biometrijom, a prošlog meseca jedan od analitičara je saopštio da bi rezultate tog preuzimanja trebalo da očekivati već na leto i da bi te novine trebalo da unaprede koriščenje i sigurnost telefona.

Dobavljači i investitori se bore za povećanje prodaje Appleovog legendarnog telefona zbog toga što Samsung i ostale kompanije iz tog sektora ubrzano osvajaju tržište koje je ranije bilo rezervisano uglavnom za Apple. Zbog smanjenih isporuka preoteklih meseci akcije Applea su se sunovratile na berzama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: