I Stiv Džobs bio zagovornik 7" tableta?

Iako su iz Epla nekoliko puta poručivali da sedmoinčni tableti nemaju svoje mesto na tržištu, u kompaniji se definitivno razmišlja o "mini ajpedu", a postoje naznake i da je proizvodnja veoma blizu. Ta ideja je navodno svojevremeno bila primamljiva i za Stiva Džobsa.

Podeli

Džobs je 2010. godine rekao da su tableti sa ekranom od sedam inča "mrtva stvar" i da "nemaju nikakve šanse", ali je sada procureo mejl koji ukazuje na to da je godinu dana kasnije promenio mišljenje.

Potpredsednik Epla Edi Kju je čelnicima kompanije u januaru 2011. prosledio link ka jednom uporednom testu sedmoinčnog "galaksi taba" i "ajpeda" i napisao: "Trebalo bi i mi da napravimo jedan. Pričao sam sa Stivom o tome nekoliko puta i u poslednjem razgovoru je izgledalo kao da prihvata tu ideju", naveo je Kju.

On je dodao da su manji tableti sjajni za mejl, knjige, Fejsbuk i gledanje videa, dok je surfovanje "upotrebljivo, ali je definitvno slabija tačka".

Ostaje samo da se vidi da li će zaista u naredna dva meseca biti predstavljen "mini ajped" koji bi navodno trebalo da ima ekran od 7,85 inča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.