HTC predstavio novi Vive Pro 2 sa prikazom rezolucije 5K i brzinom osvežavanja od 120Hz

Tajvanska kompanija je predstavila Vive Pro 2, nadogradnju svog vrhunskog uređaja za virtuelnu realnost koja dodaje mnoštvo malih, ali vrednih poboljšanja.

Izvor: The Verge
Podeli
Foto: janemarcury / Shutterstock.com
Foto: janemarcury / Shutterstock.com

Najveća promena je novi ekran koji sada nudi 5K rezoluciju (ili 2448 × 2448 piksela po oku), brzinu osvežavanja od 120Hz i vidno polje od 120 stepeni. To je pristojan iskorak u odnosu na originalni Vive Pro, objavljen 2018. godine, koji je imao rezoluciju 2880 x 1600, brzinu osvežavanja od 90 Hz i vidno polje od 110 stepeni. Novi Vive Pro 2 takođe podržava Display Stream Compression (DSC), prvi u VR uređaju. DSC je vizualni standard bez gubitaka koji se najčešće viđa na vrhunskim monitorima.

Ako pogledamo sa strane, Vive Pro 2 ima uobičajene ergonomske karakteristike, uključujući prilagodljive kaiševe, brze podesive točkiće za podešavanje veličine i podesivu žižnu daljinu. Uređaj ima integrisane slušalice sa Hi-Res Audio sertifikatom uz 3D prostorni zvukom, a VR kompanije HTC takođe radi i sa nezavisnim slušalicama. Novi Vive Pro 2 će takođe raditi sa svom Vive SteamVR dodatnom opremom, uključujući Vive tracker-e, novi Vive Facial Tracker i bilo koji SteamVR kontroler i drugu dodatnu opremu.

Dizajnirano, renderi čine da novi Vive Pro 2 izgleda malo elegantnije i kompaktnije od svog prethodnika. Iako još uvek nismo dobili težinu ili dimenzije novog VR-a.

Ako nadograđujete sa originalnog Vive Pro, HTC sprovodi posebnu promociju tokom perioda prednaručivanja, prodaje VR samostalno (bez kontrolera ili spoljnih trakera), za pedesetak dolara niže od preporučene cene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 47 idi na stranu