Google ukida podršku za još jedan svoj proizvod

Za Googleov prvi Chromecast nema više softverskih ili bezbednosnih ažuriranja što je Google tiho ukinuo krajem aprila, kada je poslednji put ažurirana stranica za podršku.

Izvor: bug.hr
Podeli
Foto: Robert Fruehauf / Shutterstock.com
Foto: Robert Fruehauf / Shutterstock.com

Iako ga Google baš i nije redovno ažurirao, jer je najaktuelnije ažuriranje objavljeno prošlog novembra bilo prvo ažuriranje objavljeno u više od tri godine, ne može se reći da je ova vest posebna novost, prenosi 9to5Google.

"Podrška za Chromecast (1. generacija) je završena, što znači da ti uređaji više ne primaju softverska ili bezbednosna ažuriranja, a Google ne pruža tehničku podršku za njih. Korisnici mogu da primete pad performansi", navedeno je na dnu stranice za podršku.

Iz navedenog se može zaključiti da preostali Chromecast uređaji prve generacije neće odmah prestati da rade, ali će im slabiti performanse kako se ekosistem novijih uređaja bude razvijao.

S obzirom na to da novi Chromecast donosi podršku za Google TV i uz to ima daljinski upravljač, korisnici prve generacije će pre da pređu na njega nego što će da osete pad performansi na "staroj" verziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.