Google: Prvi pogled na Pixel 3 i 3 XL telefone

Kompanija Google je upravo na današnjem događaju u Njujorku predstavila Pixel 3 i Pixel 3XL, svoje najnovije Android pametne telefone.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Google
Foto: Google

Ipak nakon nekoliko meseci fotografija i video zapisa koji su ponudili, Google-u je ostalo malo informacija koje može da "otkrije" danas u Njujorku.

Ali nakon svega toga, danas smo konačno dobili celu priču o novim hardverskim i softverskim karakteristikama koje su eksluzivne za Pixel 3.

Naime, Pixel 3 i 3 XL poseduju ogromne ekrane, mnogo veće u odnosu na prošlogodišnje modele upravo zahvaljujući smanjenim okvirima telefona , odnosno kontroverznog zareza na većem telefonu.

Prema tome 3Xl ima ekran veličine 6,3 inča, dok Pixel 3 ima ekran od 5,5 inča. Sve u svemu, telefoni su veoma slični sa prethodnicima po veličini, ali i prema načinu rukovanja.

Google je zadrzao zadnju kameru na oba modela telefona čime se odupreo industrijskom trendu posedovanja duple kamere. Tako Pixel 3 i 3 Xl imaju dve prednje kamere i podržava brzo punjenje do 10 W. Ali napred je nešto drugacija prica.

Oba telefona Pixel 3 i 3 XL poseduju po dve prednje kamere. Jedna od njih nudi široko ugaoni objektiv koji omogucava više ljudi u kadru.

Što se tiče samog softvera, Google Asistant i Google Lens su dizajnirani ključni delovi softverskog iskustva, a ove godine Pixels predstavlja funkciju koja će omogućiti Google Asistentu da prikazuje neželjene pozive i da vam dozvoli da odlučite da blokirate pozivaoca ili da podsetite da pozovete kasnije.

Pogledajte kako je protekao celokupni događaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.