Google Messages dobija novitet po uzoru na druge servise za ćaskanje

Google je objavio da u grupne razgovore za Google Messages aplikaciju donosi "end-to-end" enkripciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2022.

13:45

Google Messages dobija novitet po uzoru na druge servise za ćaskanje
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Pomenuta bezbednosna nadogradnja će prvo biti dostupna testerima i korisnicima beta verzije apliakcije, nakon čega će se isporučivati široj grupi korisnika.

Kada je u pitanju "end-to-end" enkripcija, to znači da niko (čak ni Google) ne može da čita sadržaj poiruke ukoliko mu ona nije namenjena.

Enkripcija je već podržana Google Messages aplikaciji za razgovore "jedan-na-jedan", a sada će biti dodata i u grupne razgovore.

U istoj najavi, Google je istakao da u Google Messages dobija mogućnost da se na poriuku brzo reaguje emodžijem. Trenutno, samo određeni emodžiji mogu da se koriste kao reakcije.

Pored toga, Google nastavlja da forsira RCS (Rich Communication Services), za koji želi da postane novi standard za sve. Tehnologija, koja predstavlja nadogradnju na SMS, je sada široko dostupna ali je i dalje nije prihvatio Apple na svojim iPhone uređajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: