Google je objavio svoju listu najboljih ovogodišnjih aplikacija i igara VIDEO

Krajem godine običaj je da se nagrade najbolji, pa je to uradio i Google, koji je odao priznanje najboljim autorima mobilnih aplikacija koje su se ove godine našle u Google Play prodavnici.

Izvor: B92, bug.hr
Podeli
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Ovo su zvanično najbolje iPhone aplikacije u 2022. godini

Nekoliko dana nakon što je to učinio Apple, i Google je odao priznanje najboljim mobilnim aplikacijama koje se mogu preuzeti na njihovoj platformi. Nagrade Best of 2022 za Google Play prodavnicu, odlaze autorima aplikacija koji su se ove godine posebno istakli odvažnim idejama i kreativnošću.

Ove godine Google je prvi put u izbor uvrstio i aplikacije izrađene za Chromebook, a kao i do sada, nagrađeni su i autori aplikacija za sve druge vrste uređaja – od telefona do pametnih satova.

Istaknuti radovi za 2022. godinu odražavaju tržišne trendove i ono što je korisnicima trenutno najvažnije. Tako se među njima mogu naći igre koje omogućavaju odvajanje od stvarnog sveta i uranjanje u neki novi svet, kao i aplikacije koje pomažu da živite "u trenutku".

Najbolje igre i aplikacije

Generalno najboljom mobilnom aplikacijom, dostupnom ove godine na Google Playu, proglašena je aplikacija Dream by WOMBO. Ona služi za razbibrigu uz vrlo popularnu i viralnu aktivnost poslednjih mjeseci – stvaranje crteža i ilustracija iz teksta, uz pomoć veštačke inteligencije.

Najboljom igrom je proglašen Apex Legends Mobile,kompanije EA, a ovo je igra koja se tokom 2022. godine redovno nalazila među 10 najpopularnijih igara Googleove prodavnice. Ista igra je, podsetimo, nedavno bila proglašena najboljom i na iOS-u.

Kad je reč o izboru samih korisnika, tu se kao najbolja aplikacija izdvojila neobična društvena mreža BeReal, koju je takođe Apple ove godine nagradio kao izuzetnu, autentičnu i kreativnu. Najbolja igra po odabiru korisnika je, očekivano – Apex Legends Mobile.

Ostale kategorije

Google je odao priznanje i najboljim aplikacijama u manjim kategorijama. Tako je za najzabavniju aplikaciju proglašen PetStar, aplikacija kojom možete animirati fotografiju svog ljubimca. Za lični razvoj najbolji je trener za disanje Breathwrk, a od svakodnevnih korisnih aplikacija izdvojen je Plant Parent - vodič za uzgajanje biljaka.

Najboljom aplikacijom za nosive uređaje proglašen je digitalni planer Todoist, za tablete je tu kurator sadržaja Pocket, a u novoj kategoriji, titulom najbolje aplikacije za Chromebook okićen je digitalni muzički studio BandLab.

Spisak svih najboljih aplikacija i linkove za njihovo preuzimanje možete pronaći ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.