Gde ima dima, ima i vatre: Apple sprema nešto potpuno novo?

Nema vremena za gubljenje - pored iPhone 13 serije, u kompaniji Apple, navodno, već rade i na potpuno novom proizvodu novom proizvodu, i to savitljivom telefonu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images/Sean Gallup/Staff
Foto: Getty Images/Sean Gallup/Staff

Kažemo "navodno", zbog toga što je još uvek sve na nivou glasina, ali toliko puta je dokazano da gde ima dima, ima i vatre.

Kako kineski Economic Daily News izveštava, pozivajući se na jednu od kompanija u lancu distribucije, Apple je već naručio prve uzorke na kojima bi mogao da testira kako rade šarke za novi savitljivi uređaj.

Navodi se da kompanija namerava da napravi toliko izdržljiv telefon, da može da izdrži i više od 100.000 otvaranja i zatvaranja. Ovi uređaji trebalo bi da se sastavljaju u Kini, a jedan od najvećih partnera bi trebalo da bude Samsung.

Kao drugi veliki partner (mada stidljivo) spominje se Nippon, sa kojim je Apple već sarađivao na laptopovima. Kako prenosi kineski medij, predstavljanje je planirano za dve godine, a još uvek se ne zna da li će telefoni imati OLED ili microLED ekrane, kao ni bilo kakve druge specifikacije.

Iz Kupertina još uvek nisu komentarisali ove navode, pa tako nismo dobili zvaničnu potvrdu. Sa druge strane, niko se nije javio ni da demantuje, pa je sasvim moguće da se ne radi o pukim nagađanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.