Facebook predstavio nove uređaje za video-razgovor Portal Go i Portal+

Najveća društvena mreža na svetu objavila je da Portal Go ima ekran od 10 inča i kameru od 12 megapiksela, a novi Portal+ je malo veći i dolazi sa ekranom od 14 inča.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.09.2021.

13:40

Default images

Iz Facebooka su potvrdili da će novi Portal Go koštati oko 230, odnosno oko 400 evra za Portal+, a da će oba uređaja biti dostupna 19. oktobra.

Uređaj ima Amazonovog digitalnog asistenta Alexu i niz kontrola privatnosti, osmišljenih da olakšaju korišćenje i pojačaju sigurnost uređaja, a posebno ličnih podataka korisnika. Sadrži i integrisani poklopac objektiva za fizičku blokadu kamere, a po potrebi se mogu onemogućiti i mikrofoni.

Portal je kreiran imajući na umu privatnost i sigurnost - stoji u saopštenju Facebooka, a odlikuju ga jasna i jednostavna postavke kako bi korisnici mogli imati potpunu kontrolu nad uređajem.

Facebook je počeo prodavati svoje uređaje za videopozive u Velikoj Britaniji još 2019. kako bi pomogao članovima porodice da ostanu u kontaktu pomoću aplikacija kao što su Zoom, Facebook Messenger i WhatsApp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: