Facebook krivi Apple za loše rezultate; Zakerberg: "TikTok je jedinstvena konkurencija"

Kompanja Meta, u čijem je vlasništvu Facebook, objavila je finansijski izveštaj koji je pokazao da statistika nije na strani kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92, Neowin

Petak, 04.02.2022.

08:08

Facebook krivi Apple za loše rezultate; Zakerberg:
Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Tokom prethodnog tromesečja, Facebook je po prvi put u poslednjih 17 godina zabeležio pad u broju dnevno aktivnih korisnika.

Pored toga, Meta/Facebook nije ispunio očekivanja i prognoze analitičara koji su očekivali profit od 3,84 dolara po akciji. Umesto toga, kompanija je zabeležila 3,67 dolara po akciji (pad u odnosu na prošlogodišnjih 3,88 dolara).

Operativni direktor Šeril Sandberg i finansijski direktor Dejvid Vener za ovako loš rezultat krive Appleove promene privatnosti. Vener čak ide dotle da tvrdi da će Appleove promene u iOS-u koštati Metu oko 10 milijardi dolara tokom 2022. godine.

S druge strane, šef Mete - Mark Zakerberg je tokom sastanka sa zaposlenima u kompaniji istakao da se Meta i Facebook suočavaju sa jedinstvenom konkurencijom u vidu TikToka.

Zakerberg je takođe istakao da bi Meta trebalo da se fokusira Instagram Reels video kratkog formata, kako bi se kompanija izvukla iz trenutne situacije.

Nakon ovih vesti, akcije kompanije Meta su pale za 23%, a ukoliko se pad nastavi to bi moglo da skine gotovo 200 milijardi dolara sa kompanijine tržišne kapitalizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: