Džobs: Prati vas Google, a ne Apple

Stiv Džobs navodno je odgovorio jednom korisniku na pitanje u vezi nedavne kontroverze oko iPhonea, kada je utvrđeno da se u tom uređaju čuvaju podaci o fizičkom kretanju korisnika.

Izvor: Tanjug, T-Portal
Podeli

Blog MacRumors, prenosi prepisku jednog svoj posetioca koji tvrdi da je Džobsu poslao poruku u kojoj ga pita zašto ga njegov iPhone prati.

"Objasnite mi nužnost alata za pasivno praćenje kretanja u mom iPhoneu. (...) Možda mi to možete pojasniti pre nego pređem na Google Android Droid. Oni me ne prate", pitao je.

Džobsov odgovor bio je: "O, da, oni to čine. Mi ne pratimo nikoga. Informacije koje kruže su netačne".

S obzirom na to da je email prilično lako lažirati, nije sigurno da li je Džobsov odgovor autentičan, no Appleov šef je u više navrata znao ovako odgovarati na direktna pitanja korisnika (i to uvek sa svog iPhonea, kao što je i sada slučaj).

Apple se još uvek nije oglasio kako bi potvrdio ili demantovao da se radi o autentičnom mailu Džobsa.

Inače, agencija Tanjug danas prenosi da je grupaupa američkih parlamentaraca pozvala je neke od rukovodilaca kompanija Apple i Google da uzmu učešće na zasedanju Kongresa posvećenom privatnosti, i to baš u u trenutku kada su mobilne platforme tih kompanija optužene da čuvaju tragove kretanja svojih korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.