Dva internacionalna IT priznanja stigla u Beograd

Srpski softverski stručnjaci na prestižnim svetskim IT takmičenjima osvojili su dva značajna priznanja za najbolje implementirana rešenja u oblastima e-trgovine i komunikacije vođene podacima.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: SergeyNivens/Depositphotos
Foto: SergeyNivens/Depositphotos

Kako navodi Jan Keler, direktor agencije Namics, veliki je uspeh što u Beograd stižu dve nagrade iz različitih kategorija digitalne transformacije.

"Od Namics-ovog dolaska u Srbiju, naše kolege iz beogradske kancelarije redovno osvajaju nagrade na najvećim svetskim i evropskim takmičenjima", rekao je Keler, saopšteno je iz te kompanije.

Namics-ov tim osvojio je nagradu u kategoriji Best Commerce Experience za najuspešnije rešenje u e-trgovini, a u pitanju je veb sajt za jednu od prodavnica satova i nakita sa najdužom tradicijom u Švajcarskoj - Bućerer.

Web sajt je razvijao "dot-net" tim iz beogradske kancelarije. Marko Cekić, jedan od "dot-net" inženjera koji je radio na projektu, napominje da je čitav tim stekao veliko iskustvo i da su imali zadatak da osmisle funkcionalni web sajt koji će kombinovati e-trgovinu i marketing sadržaje, a istovremeno omogućiti personalizovano iskustvo za korisnike.

Drugu nagradu Namics donosi sa berlinskog takmičenja Digital Communication Awards (Nagrade za digitalne komunikacije). U pitanju je priznanje za najbolje digitalno rešenje u oblasti komunikacija vodjenih podacima (Data-driven Communication), a osvojio ga je tim koji je razvijao rešenje za Siemens.

Softverska agencija Namics više od 20 godina omogućava digitalnu transformaciju poslovanja. Trenutno zapošljava oko 550 profesionalaca u Sent Galenu, Cirihu, Frankfurtu, Minhenu, Hamburgu i Beogradu gde ima timove za Java, NET i Frontend programske jezike, Salesforce timove, kao i timove za mobilna rešenja, dizajn i QA.

U novembru 2018. godine Namics se spojio sa Merkle-om, svetskim liderom za digitalna rešenja zasnovana na podacima, omogućivši softverskim inženjerima da savladaju nove usko-specifične oblasti.

Takmičenje Sitecore Experience Awards održava se svake godine, a najbolji kandidati se biraju na osnovu nominacija partnera, korisnika, novinara i analitičara. Pobednici u svih 7 kategorija su već poznati, a dodela priznanja zakazana je za 4. novembar na Floridi, navodi se u saopstenju.

Digital Communication Awards nadmetanje je prepoznalo značaj digitalnih komunikacija i bavi se online komunikacijama na akademskom i praktičnom novu. Takmičenje je pokrenuo Kvadriga univerzitet primenjenih nauka iz Berlina, a nagrade se dodeljuju u čak 47 kategorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.