Direktor BMW-a rekao šta misli o Apple automobilima

U poslednje dve decenije, kompanija Apple "pokorila" je nekoliko velikih tržišta, od muzičkog, do, naravno, tržišta mobilnih telefona i ostalih pametnih uređaja. Upravo zato, svi planovi "jabuke" se veoma pomno prate u svetu tehnologije.

Izvor: B92, Zimo
Podeli
Foto: depositphotos/boggy22
Foto: depositphotos/boggy22

Ovo je najluđa Apple glasina u poslednje vreme - što ne znači da nije istina

iPhone 13: Sve što znamo do sada VIDEO

Fascinantne brojke: Koliko ljudi na svetu koristi iPhone?

Kako tvrde pojedini "insajderi" u kompaniji, Apple bi u budućnosti trebalo da se fokusira na dva nova tržišta - svet AR/VR tehnologije, ali i tržište automobila. Prema nezvaničnim informacijama, Apple je do sada pregovarao sa kompanijama kao što su Hyundai, Kia i Nissan, ali nema nikakvog čvrstog dogovora.

U narednih nekoliko godina bi trebalo da znamo više o navodnim planovima kompanije Apple da stupi na automobilsko tržište, ali to ne znači da konkurencija koja tamo već postoji nije svesna glasina koje kruže, prenosi Business Insider.

Tako je finansijski direktor BMW-a, Nikolas Piter, odgovorio na pitanje novinara šta misli o novim poduhvatima koje Apple sprema.

"Spavam prilično mirno. Konkurencija je odlična stvar, jer motiviše i druge kompanije, ali mi smo u odličnoj situaciji i želimo da ostanemo na vodećem mestu u industriji", izjavio je Piter.

Naravno da postoji velika razlika između tehnološke i automobilske industrije, ali trebalo bi da imamo na umu način na koji Apple pristupa svemu za šta se "uhvati". Do sada im je retko koji poduhvat propao, a s obzirom na to da ne žure sa ovim, čini se kao da žele da mu pristupe veoma studiozno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.