ChatGPT sada može da pretražuje internet

Chatbot ChatGPT, koji pokreće veštačka inteligencija, sada može i da pretražuje internet – u određenim situacijama.

Tehnopolis

Izvor: B92, TechCrunch

Ponedeljak, 27.03.2023.

13:45

ChatGPT sada može da pretražuje internet
Foto: Poetra.RH / Shutterstock.com

ChatGPT kompanije OpenAI je chatbot čija popularnost konstantno raste. Međutim, njegova upotrebljivost je bila limitirana jer nije imao znanje o nekim novijim svetskim događajima i trendovima.

Zato je OpenAI predstavio pluginove za ChatGPT, uključujući i neke koji chatbotu omogućavaju pristup veb podacima.

ChatGPT u sebi nema ugrađenu mogućnost da pretražuje internet u potrazi za informacijama, a Microsoft je ovo pokušao da delimično ispravi pomoću Bing Chata (zasnovanog na tehnologiji kompanije OpenAI).

Rešenje kompanije OpenAI je nova plugin funkcija, koja omogućava drugim developerima da kreiraju dodatke za ChatGPT, koji mogu da se uključuju ili isključuju po potrebi, a mnogi od njih se povezuju na veb servise.

Međutim, OpenAI ima i dva svoja plugina: veb brauzer i interpretator kodova. Plagin za pregledač može da obavlja veb pretrage i citira izvore u svojim odgovorima. Za ovo koristi Bingov API za pretragu.

"Kreirali smo dodatak za pretragu veba koji omogućava pristup jezičkom modelu za veb pretraživač, a njegov dizajn daje prioritet i bezbednosti i radu. Pluginov tekstualni veb pregledač je ograničen na kreiranje GET zahteva, što smanjuje (ali ne eliminiše) određene klase bezbednosnih rizika. To omogućava da plugin za pregledanje bude koristan za preuzimanje informacija", stoji u objavi kompanije OpenAI.

Pluginovi, odnosno dodaci za ChatGPT, su trenutno limitirano dostupni za developere i ChatGPT Plus, a njihova šira dosptupnost se očekuje kada se isprave neke greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: