Blizzard gubi milione igrača, međutim zarada raste

Najnoviji finansijski izveštaj o zaradi i uspehu u prethodnim mesecima objavljen je od strane grupe Activision-Blizzard, sa pojedinačnim detaljima o uspehu dveju kompanija.

Izvor: Play,co.rs
Podeli
Foto: Epov Dmitry / Shutterstock.com
Foto: Epov Dmitry / Shutterstock.com

Activision beleži ogroman uspeh zahvaljujući Call of Duty brendu, pogotovu sa besplatnom pucačinom Warzone, navodi play.co.rs. Sa druge strane, Blizzard u prošlom kvartalu ima delimičan uspeh.

Kompanija Blizzard je po pitanju zarade porasla za 7% u odnosu na isti period prošle godine, sa WoW Shadowlands i WoW Classic kao glavnim donosiocima profita, a tu se ubraja i Hearthstone. Nasuprot tome broj igrača je pao, i to značajno, pogotovu kada se sagleda tromesečje u pitanju.

Prema izveštaju Massively OP, koji prati broj igrača u Blizzardovim naslovima, kompanije je u prošla 3 meseca izgubila 2 miliona igrača u svim svojim igrama. Navedeno je da je sa 29 miliona broj u prvom kvartalu 2021. godine spao na 27 miliona.

Massively OP još od 2018. godine prati brojke vezane za broj igrača u Blizzard igrama i prema tim podacima, kompanija je za tri godine ostala bez čak 11 miliona igrača.

Pošto je profit porastao, Blizzard verovatno ne proglašava zvono za uzbunu, ističe play.co.rs, a uz to će se stanje verovatno popraviti kada se pojavi solidna ponuda naslova koja je trenutno u razvoju, gde ubrajamo Diablo 2: Resurrected koji izlazi ove godine, a tu su i Overwatch 2 i Diablo 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 51 idi na stranu