Apple traži zabranu SGS3, Note i Note Tab

Apple je listi proizvoda čiju zabranu traži dodao i Samsung Galaxy S III.

Podeli

Pored njega, na listi se našao i Galaxy Note tablet i Note smartfon, prenosi Guardian, a ukupno se traži zabrana prodaje 21 Samsung uređaja.

Radi se o odvojenom slučaju od onog u kome je sud presudio u korist Applea i naložio Samsungu da plati milijardu dolara odštete, a koji se takođe odvija u Americi.

"Umesto da inoviraju i razvijaju svoju tehnologiju i jedinstveni Samsung stil za svoje smartfone i tablete, Samsung je odabrao da kopira Appleovu tehnologiju, korisnički interfejs i inovativni stil", navodi se u jednom od dokumenata koje je Apple podneo sudu.

Iz Samsunga međutim kažu da Apple i dalje pribegava parnicama kako bi se izborio sa konkurencijom i smanjuje mogućmnost izbora korisnika.
"Mi ćemo nastaviti da preuzimamo neophodne pravne mere kako bi osigurali dostupnost naših inovativnih proizvoda u Americi", navodi se u saopštenju ove korejske kompanije.

Krajem prošle nedelje sud u Japanu, gde su ove dve kompanije takođe vodile spor, doneo je presudu po kojoj je Samsung oslobođen tužbi za nedozvoljeno korišćenje patenata.

Danas su se pojavile i nove glasine koje kažu da će Samsung tužiti Apple čim izađe iPhone 5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.