Apple patentirao "pametni bicikl"

U vreme tržišne utakmice, svaka inovacija prvo kreće od patenta, a pogled na novoregistrovane patente daje nam dobar uvid u proizvode koji bi se mogli pojaviti na tržištu. Sudeći prema poslednjem Appleovom patentu, uskoro bismo mogli voziti "pametnije" bicikle.

Izvor: T-Portal

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 06.08.2010.

09:27

Default images

Američki biro za patente objavio je odobrenje najnovijeg Appleovog patenta. Patentirani sistem nazvan je 'Smart Bicycle System', a koristi senzore ugrađene u uređajima iPod ili iPhone za prikupljanje određenih informacija te slanje bežičnim putem na odgovarajući udaljeni sistem.

Naravno, celi niz dodatnih senzora mora biti ugrađen u bicikl, a sve zajedno sakuplja se na Appleove uređaje i prikazuje na odgovarajući način.

Ovom metodom vlasnicima "pametnih" bicikala omogućeno je merenje ubrzanja, dužine vožnje, intervala između vožnji, nadmorske visine, brzine vetra pri vožnji, kao i čitavog niza drugih podataka.

Apple je zahtev za ovim patentom predao još u prvom kvartalu 2009. godine, a sve detalje patenta možete pogledati na ovoj adresi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: