Apple na sudu zbog "planiranog zastarevanja"

Pojedine korisnike prilično je uzbudila vest da jue Apple svega sedam meseci nakon predstavljanja iPada 3 predstavila i četvrtu generaciju ovog tableta. Međutim, sada je Institut za politiku i pravo u Brazilu podneo tužbu protiv kompanije iz Kupertina tvrdeći da je brzo predstavljanje modela sa Retina displejom zapravo „planirano zastarevanje“ iPada 3.

Izvor: Mashable.com
Podeli

Institut za politiku i pravo veruje da je Apple mogao da implementira većinu tehničkih noviteta koje je predstavio sa iPadom 4 u iPad 3. Zbog toga što kompanija to nije učinila, ona je zapravo učestvovala u nepoštenom poslovanju. Ukoliko Apple izgubi na sudu, korisnici u Brazilu mogli bi da dobiju određenu kompenzaciju.

„Korisnici su mislili da kupuju visoko tehnološki proizvod bez saznanja da je on već u trenutku predstavljanja bio zastareo“, izjavio je advokat Instituta, Seržo Palomares.

Novi iPad i iPad sa Retina displejom razlikuju se na tri načina:

Trenutnu generaciju pokreće A6X procesor u poređenju sa A5X procesorom u iPadu 3. Novi iPad takođe poseduje FaceTime HD kameru, dok je prethodnik imao VGA videophone kameru. Na samom kraju, dva uređaja se razlikuju samo još po konektorima.

Ono što treba napomenuti, jeste činjenica da je svima koji su iPad 3 kupili mesec dana od najave iPada 4 dozvoljeno da svoje uređaje vrate, a pojedine prodavnice su ovaj vremenski rok dodatno produžile.

Ovo nisu jedine loše vesti za Apple koje dolaze iz Brazila pošto je kompanija prošlog meseca izgubila pravo da koristi naziv iPhone u ovoj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.