Apple kreira gedžet za pomešanu realnost – cena "sitnica"

Uređaj za pomešanu realnost (XR), kompanije Apple, u maosvnoj proizvodnji će se naći od marta 2023. godine, kako prenosi DigiTimes.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 11.11.2022.

10:10

Apple kreira gedžet za pomešanu realnost – cena
Ilustracija: SFIO CRACHO / Shutterstock.com

Kineski proizvođač Pegatron bi trebalo da bude glavni dobavljač za uređaj. Očekuje se da će Apple svoju XR kacigu predstaviti tokom događaja u aprilu sledeće godine, a na početku s eočekuju limitirane zalihe uređaja.

Izveštaj pominje da se tokom prve godine očekuje dostupnost između 700.000 i 800.000 XR kaciga, što je značajno manje od prethodno predviđenih 2,5 miliona uređaja.

Apple je već zaštitio naziv Reality One, za koji se veruje da je u vezi sa kompanijinim projektom kacige za pomešanu realnost.

Apple XR uređaj će biti premijum model, a pominje se da će koštati oko 3000 dolara. Ipak, potrebno je istaći da se radi samo o nagađanjima kada je njegova cena u pitanju.

Uređaj za pomešanu realnost (XR) predstavlja kombinaciju virtuelne (VR) i uvećane realnosti (AR), imaće opciju skeniranja očiju za biometrijsku sigurnost i plaćanje.

Pominje se da će Apple XR imati čak 14 kamera, od kojih će dve pratiti noge, kao i da postoji mogućnost podrške za kontrolu upravljanja rukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: