Apple: iPhone će upozoravati korisnike na eksplicitne fotografije

Na poslednjoj WWDC konferenciji, Apple je predstavio mnoštvo poboljšanja za iPhone, uključujući opcije kao što su audio poruke preko FaceTime-a i "Check In" funkcija. Međutim, iOS 17 dolazi sa još novih alata, uključujući jedan koji korisnike upozorava o potencijalno neželjenim eksplicitnim sadržajima.

Tehnopolis

Izvor: telegraf.rs

Sreda, 07.06.2023.

18:00

Apple: iPhone će upozoravati korisnike na eksplicitne fotografije
Foto: Profimedia

Prema blog postu kompanije Apple, dobijamo uvid u to kako će ova funkcija da radi. Naime, kada primite eksplicitnu fotografiju, iskočiće prozor sa upitom da li želite da vidite ovaj osetljivi materijal. Ovo može pomoći korisnicima da se zaštite od sadržaja koji ne žele da vide, prenosi Tech Crunch.

"Eksplicitne fotografije prikazuju privatne regije tela koje su obično prekrivene donjim vešom ili kupaćim kostimima", navodi se u prozoru. "Niste odgovorni, ali ovakve slike i snimci mogu biti zloupotrebljeni da vam naškode." U prozoru se dalje ističe da osoba na fotografiji ili snimku možda nije dala saglasnost za deljenje takvog sadržaja.

Korisnici imaju na raspolaganju tri opcije: mogu da odbiju ili pregledaju sadržaj, ili mogu izabrati opciju "ways to get help". S obzirom na to da iOS 17 još uvek nije dostupan, tačan opis te opcije nije poznat, ali se pretpostavlja da će pružiti korisnicima informacije o tome kako reagovati u situacijama seksualnog uznemiravanja.

Apple naglašava da je ova funkcija izborno dostupna i može se aktivirati ili deaktivirati u postavkama.

Kao i sve druge funkcije za sigurnu komunikaciju na iPhone-u, proces otkrivanja potencijalno neprimerenog sadržaja se odvija direktno na uređaju. To znači da ako nekome šaljete fotografiju gde ste goli (uz prethodno davanje pristanka, naravno), Apple neće imati pristup vašim privatnim slikama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: