Android i iOS app pristupaju fotografijama

Najpre je NY Times na svom Bits blogu izvestio da pojedine iOS aplikacije mogu pristupiti svim fotografijama na telefonu, sada piše da je na Androidu situacija još kritičnija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

14:19

Default images

Naime, nakon što korisnik dozvoli iOS aplikaciji pristup njegovim lokacijskim podacima, aplikacija može kopirati njegove fotografije bez, rekao je za NY Times jedan od programera, a nije poznato da li je neka aplikacija do sada to i činila.

NY Times sada piše da su ranjive i fotografije na Androidu.

Što se ove platforme tiče, Android aplikacijama uopšte nije potreba dozvola da pristupi fotografijama, sve dok ima dozvolu korisnika da ide na internet, što radi većina njih, ona može kopirati fotografije na svoj server bez ikakvog obaveštenja. Da li je neka aplikacija do sada to i činila, za sada nije poznayto.

Iz kompanije koja se bavi bezbednostnim softverom za Android, Lookout, rečeno je da na ovoj platformi ne postoji specijalan zahtev koje aplikacije moraju slati kako bi pristupile fotografijama, a iz Googlea je za NY Times rečeno da razmatraju menjanje ovog pristupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: