Apple Watch mogao bi da prati šećer u krvi zahvaljujući britanskoj IT kompaniji

Dugogodišnje glasine o Apple Watch-u sa monitoringom šećera u krvi, posle izveštavanja Telegraph-a i Forbes-a, upravo su stekle određeni kredibilitet.

Tehnopolis

Izvor: Forbes

Ponedeljak, 03.05.2021.

11:55

Apple Watch mogao bi da prati šećer u krvi zahvaljujući britanskoj IT kompaniji
Foto: shutterstock.com

Dve čuvene medijske kompanije izveštavaju da je britanska zdravstvena firma Rockley Photonics nedavno potvrdila da je Apple njen najveći kupac u poslednje dve godine i da ima kontinuirani posao za razvoj budućih proizvoda. Rockley-ev fokus bio je na senzorima koji prate glukozu u krvi, pritisak, pa čak i nivo alkohola, što sugeriše da će bar jedna od ovih karakteristika biti dostupna u budućem Apple Watch-u.
Foto: shutterstock.com
Ne postoji garancija da će ugovor sa Rockley-em dovesti do isporuke proizvoda. Apple se, međutim, nije bio stidljiv u fokusiranju Apple Watch-a na zdravlje, a industrija ima mnogo interesa za razvoj nosivih senzora šećera u krvi kojima nisu potrebne igle. Ako Apple može da ugradi tu tehnologiju u uobičajeni proizvod kao što je sat, mogao bi ponuditi prednost svima koji u suprtonom svakodnevno koriste igle kako bi zadržali dijabetes pod kontrolom. Druge tehnologije kompanije Rockley takođe mogu pomoći. Praćenje krvnog pritiska moglo bi vas upozoriti na probleme poput stresa, a nadgledanje alkohola moglo bi održavati piće umerenim. Da li je to izvodljivo ili ne, to je druga stvar. Apple još uvek mora da uzme u obzir faktore kao što su vek trajanja baterije i cena, i sasvim je moguće da biste mogli da sačekate neko vreme na sve ove funkcije (pod pretpostavkom da se ikad isporuče).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: