Prvi Apple računar izašao je pre 45. godina, a izgledao je ovako FOTO

Apple su 1. aprila 1976. godine osnovali Steve Jobs, Steve Wozniak (i tehnički Ronald Wayne). Prvi proizvod Apple I, bio je kultni prvi računar kompanije, koji i dalje dobija veliku potražnju kao kolekcionarski primerak. Skoro pola veka kasnije, Apple je najveća kompanija na svetu.

Tehnopolis

Izvor: iMore

Ponedeljak, 12.04.2021.

11:41

Prvi Apple računar izašao je pre 45. godina, a izgledao je ovako FOTO
Foto: Profimedia

Nedavno je taj računar na eBay prodat po ceni od 1,5 miliona dolara. Ove godine je i 45. godina od kada je napravljen Apple kompjuter, a toj proslavi pridružio se i CEO Tim Cook, koji je godišnjicu podelio sa Apple obožavaocima širom sveta objavom na Twitter-u:

"Dok Apple danas slavi 45 godina, podsećam se Steve-ovih reči od pre mnogo godina: Do sada je to bilo neverovatno putovanje, a mi smo ga tek započeli. Hvala svakom članu naše Apple porodice na svemu što ste učinili da obogatite živote. Ovo je za sledećih 45 godina i više!"
Foto: Profimedia
Apple će nastaviti sa objavljivanjem niza istorijskih proizvoda u kolekcionarske svrhe, uključujući Mac računare, kao i iPod, iPhone, iPad i Apple Watch.

U međuvremenu, danas je Apple poslovanje od 2 milijarde dolara sa bazom od više od 1,6 milijardi uređaja, uključujući preko milijardu iPhone-a.

U avgustu 2018. godine Apple je postao prva javna američka kompanija čija je vrednost procenjena na preko 1 milijardu američkih dolara. 19. avgusta 2020. Apple je postao prva američka kompanija koja je dostigla prekretnicu sa tržišnom vrednošću od 2 milijarde dolara. Kompanija zapošljava preko 147.000 stalno zaposlenih i održava svetsku mrežu od preko 500 maloprodajnih objekata u 24 zemlje.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: