Sony se fokusira na igre za mobilne uređaje, ne PlayStation ekskluzive?

Pošto je objavljen Demon's Souls sa novom konzolom, Sony je na aktuelnu konzolu prestao da donosi nove igre, a listu otvorenih pozicija u kompaniji možda bi mogla da nam objasni zašto je to tako.

Izvor: PhoneArena
Podeli
Foto: Joeri Mostmans / Shutterstock.com
Foto: Joeri Mostmans / Shutterstock.com

Ukoliko ste Sony obožavalac i odlučili ste se za najnoviju konzolu japanske kompanije, problem je što trenutno nema previše PlayStation 5 ekskluziva koje možete da igrate. U potrazi za nekom novom ekskluzivom, možda na internetu naiđete i na informaciju da japanski gigant sada traži novog „šefa mobilnog odeljenja“ za njihov PlayStation Studios, koji će pomoći u razvoju “mape razvoja za mobilne proizvode za vremenski okvir od 3-5 godina”.

Mnogi koji prate gejming scenu, nalaze vezu između ova dve, pa se pretpostava da je Sony preusmerio resurse portovanje igara na telefone, ali i pravljenje novih igara koje će biti u istom univerzumu, poput najpopularnijih Sony eksluziva. Kako bi to postigao japanski gigant je raspisao konkurs za novog šefa odeljenjja mobilne divizije, kojem će igre biti u fokusu sledećih 3-5 godina.

  • Promovišite viziju, misiju, strategiju za razvoj mobilnih igara u PlayStation Studios i budite odgovorni za vođenje komercijalnog uspeha i profitabilnosti poslovne jedinice.
  • Napravite (strategiju) i izvršite (je) prema mobilnom 3-5-godišnjem poslovnom planu, navodeći ciljeve rasta, potrebe za resursima i KPI-jeve.
  • Sarađujte se sa liderskim timom PlayStation Studios-a da biste razvili putokaz za mobilne proizvode za 3-5 godina.
  • Upravljajte postojećim mobilnim uređajima koji su već u razvoju, istovremeno ostvarujući ciljeve prihoda i profitabilnosti.

To su ciljevi koji se očekuju da budu postignuti od nekog na tako visokoj poziciji, ali pokazuju i ambicije kompanije u skorijoj budućnosti. Sudeći prema formulaciji unosa, pretpostavka je da Sony već radi na nekim mobilnim igrama, a nadamo se da ćemo uskoro znati i kojim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu