Kineski gejming studio napada najveća imena industrije!

Razvojni studio kineskog tehnološkog giganta Tencent-a, Timi Studios, koji je napravio popularne video igre Honor of Kings i Call of Duty Mobile, zaradio je $10 milijardi u zaradi prošle godine, navode neimenovani izvori.

Izvor: Engadget
Podeli
Foto: Daniel Krason / Shutterstock.com
Foto: Daniel Krason / Shutterstock.com

Time je Timi postao najveći razvojini studio na svetu, napominju izvori, što se do sada samo spekulisalo u stručnoj javnosti. Na taj način, postavljena je zdrava baza za dalje ambicije u svetu mobilnih video igara, u kojima će se takmičiti sa svetskim teškašima, razvojnim timovima koji rade na skupim "AAA" naslovima za platforme Sony PlayStation, Nintendo Switch i Microsoft Xbox.

U dopisu nedavno angažovanog inženjera u kompaniji Timi, navedeno je da kompanija cilja da napravi "AAA" igre i time se takmiči sa velikim moćnicima iz Japana, Koreje, Evrope i SAD.

Trenutno, Tencent stvara timove na novim lokacijama, između ostalo i u Los Anđelesu gde će biti kompanije koje će praviti originalni sadržaj za globalnu distribuciju. U nekom momentu tehnološki div želi da pola svoje zarade od igara, dolazi "preko bare", u odnosu na sadašnjih 23% koliko su imali u poslednjem tromesečju 2019. godine.

Prethodno je Tencent objavio da je u toku 2020. godine zaradio oko $24 milijarde u onlajn igrarma, iako nije rečeno koliko su zaradili pojedinični timovi. Izvori navode da 40% prihoda Tencent-u donosi Timi Studios.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu