Rekordno 3.281 dron pravio zapanjujuće figure na nebu iznad Šangaja

Tim brojem bespilotnih letelica oboren je Ginisov rekord za "najviše bespilotnih vozila u vazduhu istovremeno".

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2021.

09:27

Rekordno 3.281 dron pravio zapanjujuće figure na nebu iznad Šangaja
Foto: shutterstock.com

Postavila ga je marka luksuznih vozila Genesis, u vlasništvu Hyundaija, da bi kreirala svoj logotip nad šangajskom panoramom 29. marta u znak proslave dolaska brenda u Kinu. Genesis je takođe napravio video-snimak koji prikazuje neke dodatne formacije bespilotnih letelica, uključujući ruku, dva automobila kompanije i još ponešto.

Ovaj rekord je za dvestotinak dronova veći od prethodnog, koji je držala Shenzhen Damoda Intelligent Control Technology, koja je koristila 3.051 dron na displeju. Intel je takođe u jednom trenutku držao rekord, koristeći 1.218 bespilotnih letelica “Shooting Star” za stvaranje olimpijskih prstenova nad Pjongčangom za Zimske olimpijske igre 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: