Odakle su najčešće "nigerijski princ", "tajlandska lepotica" i "rođak iz Nemačke"?

Svi znamo šta su spamovi - to su oni neželjeni mejlovi koje dobijate u Inbox (ili Junk ako imate sreće), ma koliko puta odbili da produžite pretplatu za teretanu ili kupite baštenske stolice sa 15% popusta. A da li ste ikada primetili odakle ih ima najviše?

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/Feng Yu
Shutterstock/Feng Yu

Svaki drugi neželjeni mejl dolazi iz Rusije ili iz SAD, pokazala je analiza internet-stranice Atlas VPN. Osim toga, trećina svih poslatih mejlova u poslednje dve nedelje, bili su spamovi.

U proteklih pola godine, ove dve zemlje su ujedno odgovorne i za više od polovine poslatih spamova, pa se može reći da su i u virtuelnom svetu "supersile", kao i u pravom.

Ukupno, iz SAD dolazi 44,2% svih neželjenih poruka. Ovo, naravno, znači da je skoro svaki drugi "nigerijski princ", "tajlandska lepotica" ili "rođak iz Nemačke" koji vam piše - zapravo sa američkog podneblja.

Na dalekom drugom mestu po broju spamova je Rusija sa 9,5%, a na trećem mestu je Nemačka sa 7,6%. Zanimljivo je da iz Kine, uprkos pojačanoj cenzuri, dolazi 3% neželjenih mejlova u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 60 idi na stranu