Spremite fanfare - Kina ima novog kralja

Na listi najprodavanijih telefona u Kini, imamo novog šampiona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

14:21

Spremite fanfare - Kina ima novog kralja
Oppo Reno 4. Foto: Shutterstock/Lukmanazis

U pitanju je Oppo, koji, prema podacima analitičke kompanije Counterpoint Research zauzima čak 21% udela u tržištu ove zemlje.

Da stvar bude još zanimljivija, to je prvo put da se Oppo nalazi na prvom mestu liste najprodavanijih brendova. Za ovo je, verovatno, najzaslužnija Reno 5 serija, koja je i bolje i jeftinija nego Reno 4.

Drugo mesto zauzimaju Vivo i Huawei (po 20% udela u tržištu), dok su na trećem mesto Apple i Xiaomi (po 16%).

Uprao je Huawei "gubitnik" ovoga puta, jer svi podaci pokazuju da polako počinju da imaju probleme čak i u Kini. Iza ovoga stoji zabrana SAD kada su komponente u pitanju, se Huawei sve više fokusira na premium modele, koji su skuplji, pa samim tim i manje se prodaju.

Osim toga, prodali su nedavno i brend Honor, pa je i to sigurno jedan od razloga što se Huaweijev deo "kolača" smanjio.

Naravno, u pitanju su podaci za januar, ali Counterpoint smatra da će Huawei tokom godine nastaviti da gubi svoj udeo na tržištu Kine, dok će Oppo jačati, a posebno sa novim Oppo Find X3 Pro modelom, koji bi, prema najavama, mogao da bude jedan od najboljih Androida ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: