Bizarne glasine kruže internetom: Ne, Ilon Mask nije mrtav

Društvenim mrežama ovih dana kruži neukusna šala - neki korisnici pišu kako je Ilon Mask preminuo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

20:26

Bizarne glasine kruže internetom: Ne, Ilon Mask nije mrtav
EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Da prvo kažemo prilično očiglednu stvar - Ilon Mask je živ.

Sada, kad smo to rešili, da malo pojasnimo o čemu se tačno radi. Iz nekog nepoznatog razloga, korisnici Twittera dele objave o tome kako je, navodno, osnivač Tesle i SpaceX kompanije mrtav, sa sve heštegovima "#RIPElon". Prvi "trol" koji je ovo objavio, postavio je lažni skrinšot na kom izgleda kao da je naslov sa jednog stranog portala "Ilon Mask je poginuo u 49. godini nakon eksplozije Tesla baterije".

Mnogi su počeli da dele slične stvari, kao što su, na primer, lažne analize šta će sada biti sa akcijama Tesle, navodne objave njegovog PR tima ili navodne objave njegove supruge, Grajms (fotošopovane i neistinite, naravno).

Nepoznato je zašto se laž proširila internetom, ali svakako da je suluda. Kompanija Tesla, inače, zaista jeste doživela pad cena akcija ove nedelje - ali razlog za to sigurno nije ovaj koji se navodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: