Bela kuća i društvene mreže se udružuju

Kabinet predsednika SAD Džoa Bajdena uspostavio je saradnju sa kompanijama Facebook, Twitter i Alphabet, kako bi zajedničkim snagama pokušali da onemoguće objavljivanje dezinformacija u vezi sa koronavirusom na društvenim mrežama, kao i njihovo širenje.

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/Andrea Izzotti
Shutterstock/Andrea Izzotti

Zabranjena stranica od 1,5 miliona pratilaca, zbog lažnih objava o koroni i vakcinama

Dejvidu Ajku obrisan Youtube kanal: Širio lažne informacije u vezi sa koronavirusom

Dezinformacije u vezi sa vakcinama protiv kovida 19 mogle bi da budu ozbiljna prepreka u borbi protiv pandemije, rekao je neimenovani izvor za agenciju Reuters, pa je ova saradnja zbog toga i napravljena.

Smatra se kako društvene mreže svojim politikama najviše utiču na širenje ili suzbijanje određenih vesti i (dez)informacija, a američka vlast želi da spreči događaje poput proteta protiv vakcinacije kod Dodžer stadiona u Los Anđelesu.

Na saslušanju zbog lažnih informacija

Ovaj protest bio je organizovan upravo putem Facebook platforme, a demonstranti su bili onemogućili pristup stadionu na kom se vršila masovna vakcinacija stanovništva.

Izveštaj Centra za suzbijanje mržnje na internetu za 2020. godinu navodi kako su profili poznatih antivaksera na društvenim mrežama dobili čak 7,8 miliona novih pratilaca u odnosu na 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu