Posle teških reči, strasti se smiruju: "Ponovo su nas prihvatili za prijatelja"

Australijski premijer Skot Morison izjavio je kako se tehnološki gigant Facebook vratio za pregovarački sto, nakon što je ranije ove nedelje blokirao vesti na svojoj stranici u toj zemlji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 20.02.2021.

18:04

Posle teških reči, strasti se smiruju:
Shutterstock/TY Lim

Nagla odluka kompanije Facebook, kojom je onemogućeno da Australijanci dele vesti, kao i da čitaju domaće i strane vesti putem te društvene mreže, imala je za posledicu i brisanje nekoliko naloga Vlade Australije.

Zbog toga su mnogi u Australiji, ali i van nje, burno reagovali, rekavši da se Facebook "ponaša kao Severna Koreja", da su "beskrupulozni" i slično.
Ovako izgleda kada pokušate da proèitate vesti putem Facebook platforme u Australiji. Foto: Profimedia
"Facebook nas je, uslovno rečeno, ponovo prihvatio za prijatelja. Raduje me činjenica da smo ponovo za pregovaračkim stolom", izjavio je Morison na današnjoj konferenciji za medije.

Naime, Zakerbergova kompanija je zvanično saopštila kako nije promenila svoj stav da se protivi zakonskoj regulativi prema kojoj društvene mreže moraju da plaćaju za linkove koje nude za deljenje vesti, prenosi portal Zimo. Australija je prva zemlja koja je uvela takvu odredbu, a istu mogućnost je najavila i Kanada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: