Gigant radi na 6G mreži: Hoće da budu ispred konkurencije

Glavna karakteristika poslednje iPhone serije je bila mogućnost povezivanja 5G mreže, a čini se da Apple sada radi i na razvoju 6G tehnologije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2021.

16:36

Gigant radi na 6G mreži: Hoće da budu ispred konkurencije
Foto: depositphotos/szefei

Kompanija iz Kupertina raspisala je oglas za posao u kom se traže inženjeri koji bi "imali jedinstvenu priliku da rade na pravljenju bežične tehnologije sledeće generacije, kao i da utiču na buduće generacije Apple proizvoda".

Ovaj oglas pojavio se nakon izveštaja da Apple radi na razvoju sopstvenih modema za iPhone, iPad i druge uređaje - sve da bi manje zavisili od kompanija kao što je Qualcomm.

Samim tim, logično je što će sledeći korak biti razvoj 6G tehnologije, tim više što se Apple nedavno pridružio industrijskoj grupi koja se bavi 6G razvojem, pod nazivom Alijansa za rešenja telekomunikacione industrije, prenosi Bloomberg.

Naravno, pošto je 5G mreža postala šire rasprostranjena tokom 2019. godine, verovatno nećemo tako skoro videti 6G potpuno razvijenu. Neka predviđanja stručnjaka kažu kako ćemo morati da sačekamo bar deceniju, ali Apple očigledno želi da bude ispred konkurencije.

Prošle godine je Kina uspešno lansirala u svemir prvi svetski 6G satelit kako bi testirala ovu novu tehnologiju i kako bi videli dokle je došla u razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: