Mask se zainatio: "Ovako nikad nećemo stići na Mars"

Maskova kompanija SpaceX sprema još jedno testiranje svoje rakete, koja bi trebalo da poleti nekoliko stotina metara i onda da se polako spusti na Zemlju, saopštila je američka Federalna agencija za avijaciju (FAA). Ipak, oni su zabranili ovo testiranje, zbog "sigurnosnih rizika".

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.01.2021.

11:25

Mask se zainatio:
EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN / POOL

Naravno, ekscentričnom milijarderu ovo se nije baš svidelo, pa je rešio da se obrati Federaciji, i to na Tviteru.

"Za razliku od svog vazduhoplovnog odseka, deo FAA koji se bavi svemirom ima potpuno pogrešnu regulatornu strukturu. Pravila su osmišljena tako da omogućavaju samo nekoliko lansiranja godišnje, i to sa Vladinih lansirnih rampi. U tim uslovima, čovečanstvo nikad neće da stigne do Marsa", napisao je.

Osim što je rekao direktno šta misli, Mask je, izgleda, odlučio i da se malo zainati. Uprkos zabrani za test, raketa je ipak napunjena gorivom, a odrađeni su i svi ostali koraci koji prethode lansiranju.

Do samog lansiranja, naravno, ipak nije došlo. Čak ni Mask (bar za sada) nije spreman da se ogluši o zabranu FAA, jer bi dto dovelo u pitanje i sva ostala lansiranja u budućnosti, prenosi Zimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: