Bilo je potrebno 25.000 tužbi: Istraga u Evropi zbog neispravne konzole

Evropska organizacija potrošača (BEUC), inicirala je istragu u čitavoj EU povodom neispravnog kontrolera za Nintendo Switch, nakon što je pristiglo više od 25.000 žalbi iz brojnih zemalja.

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/Wachiwit
Shutterstock/Wachiwit

Ovaj problem postoji još od kako je Nintendo Switch pušten u prodaju, a poznat je kao "Nintendo Switch Joy-Con drift".

BEUC je sada podneo žalbe Evropskoj komisiji i nacionalnim vlastima za zaštitu potrošača širom Evrope, na osnovu svojih pravila koja se odnose na "prerano zastarevanje i obmanjujuće propuste ključnih podataka o potrošačima na osnovu EU Direktive o nepoštenoj komercijalnoj praksi".

U čak 88% slučajeva, vlasnici Nintendo Switch konzola su im prijavili probleme sa svojim kontrolerima u prve dve godine upotrebe, a žalbe su stigle iz Francuske, Belgije, Holandije, Portugalije, Italije, Norveške, Slovačke, Slovenije i Grčke, prenosi Eurogamer.

Ova organizacija je pozvala Nintendo da besplatno popravi neispravne kontrolere, što se već i ranije dešavalo.

"Potrošači pretpostavljaju da proizvodi koje kupuju traju odgovarajuće vreme u skladu sa očekivanjima, a ne da moraju da plaćaju skupe zamene zbog tehničkog kvara. Nintendo mora da nađe rešenje za hiljade potrošača pogođenih ovim problemom", rekla je šefica organizacije BEUC, Monik Goen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu