Apple upozorio: Ako koristite iPhone, odmah ažurirajte uređaj

Sigurnosni stručnjaci često govore kako apsolutna sigurnost ne postoji kada je tehnologija u pitanju. Naravno, uvek postoji mogućnost da vas neko hakuje, provali u računar ili mobilni telefon, ukrade vaše podatke i slično.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/Rosinka79
Foto: Depositphotos/Rosinka79

Ipak, neki uređaji su sigurniji od drugih, a upravo to se može reći za Apple telefone kada ih uporedimo sa onima koje pokreće Android. Međutim, to i dalje ne znači da ih je nemoguće "provaliti".

Nova loša vest za vlasnike mobilnih uređaja sa "jabučicom" stiže upravo iz kompanije Apple. Oni su svoje korisnike obavestili kako novo ažuriranje (iOS 14.4) dolazi sa sigurnosnim zakrpama za tri sigurnosna propusta koji se "možda već aktivno iskorišćavaju".

Na brojne upite iz stranih medija, nije stigao konkretan odgovor kakvi su to propusti i kako bi mogli da se iskoriste, a ne zna se ni koliki broj njihovih korisnika je ugrožen. Poznato je samo kako je Apple na sigurnosne propuste upozorio anonimni istraživač, kog očekuje nagrada.

Propusti su pronađeni u WebKitu, što je browser engine koji koristi Safari, kao i u Kernelu, jednom od osnovnih delova operativnog sistema, prenosi Zimo.

Iako je, dakle, puno nepoznanica oko propusta i napada, jedna je stvar jasna - ako koristite iPhone i iPad, preporučuje se da što pre nadogradite softver na poslednju verziju operativnog sistema iOS 14.4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu