TikTok zabranjen u Italiji: Devojčica se ugušila radeći "izazov"

Državno telo za garanciju ličnih podataka je zatražilo od društvene mreže TikTok da odmah blokira sve korisnike čija starost nije sa sigurnošću potvrđena, piše dnevni list "IL Fato kotidijano". Dok traje istraga smrti devojčice iz Palerma zbog TikTok izazova, ova aplikacija je u Italiji blokirana.

Izvor: Tanjug, Android Central
Podeli
Foto: Depositphotos/josekube
Foto: Depositphotos/josekube

Naime, desetogodišnja devojčica preminula je ugušena, po svoj prilici učestvujući u apsurdoj igri "izazova" - jednoj od mnogih koje su raširene na platformi i veoma popularne među mladima.

Devojčica je pronađena u kupatilu sa pojasom oko vrata zavezanim za radijator, hitno je prebačena u bolnicu, ali joj nije bilo spasa.

Policija ispituje mobilni telefon devojčice, koja je imala nekoliko svojih profila na Fejsbuku i TikToku. Veruje se da će u mobilnom telefonu biti i poslednji snimak devojčice dok je učestvovala u "izazovu", ali eventulano i trag onoga koji ju je na to podstakao.

Roditelji devojčice dali su saglasnost da se njeni organi transplantiraju i spasiće život četvoro bolesne dece.

Povodom tragičnog događaja psiholog Kalođero Lo Pikolo je izjavio da "smo svi učesnici rijaliti programa u kojemu se traže novi podvizi da bi se osvojili bodovi".

"Svi istovremeno učestvujemo i svi smo jednako gubitnici", tvrdi psiholod Lo Pikolo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu