Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?

Kompanija iz Koreje, LG, godinama je bila dobro poznato ime na tržištu telefona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

09:10

Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?
Foto: Profimedia

Ipak, u poslednjih nekoliko godina, LG pomalo gubi korak u trci sa velikim igračima na tržištu smartfona. Uprkos tome, pomalo je sve iznenadila vest kako bi LG-jevi telefoni uskoro mogli otići u istoriju.

Kako prenosi časopis The Korea Herald, u kompaniji LG Electronics, zaposleni su dobili obaveštenje kako se "spremaju velike promene u planovima u vezi sa proizvodnjom telefona".

Još uvek se ne zna tačno šta to podrazumeva, mada će se verovatno odsek LG-ja zadužen za pravljenje pametnih telefona ili prodati, ili ugasiti u potpunosti.

LG je u poslednjih pet godina izgubio 4,5 milijardi dolara samo na tržištu pametnih telefona, pa ova odluka možda i nije toliko iznenađenje koliko bi moglo da se čini na prvu ruku.

Ipak, Kvon Bong-Seok, izvršni direktor kompanije, rekao je svim zaposlenima kako neće dobiti otkaze, pa ne moraju da se plaše za svoje radno mesto kakve god promene da nastanu.

Ovome u prilog ide i činjenica da je LG u poslednje vreme prešao na neke druge vrste tehnologije, pre svega se fokusirajući na pametne kućne uređaje, što su pokazali i na ovogodišnjem CES-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: