Tajfun porušio svetilište: Fanovi Ghost of Tsushima skupili 260.000$

Ovakve priče se ne viđaju često, ali svaki put je prijatno čuti ih.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Sreda, 13.01.2021.

15:58

Tajfun porušio svetilište: Fanovi Ghost of Tsushima skupili 260.000$
Shutterstock/KO-TORI

Prošlogodišnja Playstation ekskluziva Ghost of Tsushima privukla je fanove još bliže turbulentnoj istoriji Japana, a motivisala ih je i da pomognu renovaciju jednog ostrva, prenosi play.co.rs.

Nakon što je razorni tajfun krajem prošle godine srušio torii kapiju u jednom šintoističkom svetlištu na Tsušima ostrvima, sveštenik Juriči Hirajama je pokrenuo prikupljanje donacija zarad obnove kapije.

Kampanja prikupljanja novca završena je sa sakupljenih 260.000 dolara, što je 540% više od potrebne sume.

Zanimljivo je to da najveći broj donacija, više od 2000, dolazi od strane fanova video-igre Ghost of Tsushima. Sveštenik koji je pokrenuo akciju je zadovoljan odzivom fanova i obećao je da će na obnovljenoj kapiji biti ugravirano ime svih ljudi koji su donirali preko 10.000 jena, što je oko 100 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: