Epl zapretio da će ukloniti društvenu mrežu Parler zbog Trampovih pristalica

Kompanija Epl je zapretila da će ukloniti društvenu mrežu Parler iz svog App Storea ako ona ubrzo ne izmeni svoju politiku o ublažavanju sadržaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 09.01.2021.

15:10

Epl zapretio da će ukloniti društvenu mrežu Parler zbog Trampovih pristalica
Foto: deposit/pio3

Parler je društvena mreža na koju su prešli mnogi koji podržavaju američkog predsednika Donalda Trampa nakon što su im suspendovani profili na ostalim društvenim mrežama poput Tvitera u sklopu politika ublažavanja sadržaja, rekao je izvršni direktor Parlera Džon Matze, prenosi Rojters.

U pismu koje je tim za pregled sadržaja Eplovog App Storea uputio Parleru, navode se primeri u kojima se ta društvena mreža koristila za planiranje odlazaka u Vašington demonstranata s oružjem nakon što je izvršen upad u zgradu američkog Kongresa.

U neredima je bilo pet poginulih, među kojima i jedan pripadnik policije.

"Čini se i da mreža Parler nastavlja da se koristi za planiranje i organizaciju daljih nezakonitih i opasnih aktivnosti. Društvene mreže ne smeju da se koriste za koordinisanje pobune, nasilja i odmetništva", stoji u Eplovom pismu upućenom Parleru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: