Od sjaja do očaja: Tvorci Cyberpunka 2077 idu na sud

Njujorška advokatska firma predala je tužbu protiv autora video-igre Cyberpunk 2077, odnosno studija CD Projekt Red, zbog problema u vezi sa video-igrom i navodnog kršenja federalnog zakona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 25.12.2020.

11:26

Od sjaja do očaja: Tvorci Cyberpunka 2077 idu na sud
Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Kako se navodi u saopštenju za medije, Rosen Law Firm je predao tužbu u ime deoničara CD Projekt Red, u kojoj se traži odšteta po federalnom zakonu.

U ovoj tužbi oni tvrde da je CD Projekt namerno "davao lažne ili obmanjujuće izjave" kao i da su namerno sakrivali činjenicu da je "Cyberpunk 2077 praktično neigriv na sadašnjoj generaciji Xbox i PlayStation sistema zbog loše optimizacije i velike količine bagova".

Kao odgovor na brojne probleme i "nejasnu komunikaciju" koja je obeležila izlazak ove video-igre, Sony je uklonio Cyberpunk 2077 sa PS Store-a da bi zatim Sony, Microsoft i CD Projekt bili "primorani da ponude povrat novca svim kupcima", prenosi IGN Adria.

U tužbi se tvrdi da bi kao rezultat gore navedenog "CD Projekt pretrpeo reputacijsku i materijalnu štetu" i da su njihove "izjave o poslovanju, operacijama i resursima sa kojima raspolažu bile lažne i obmanjujuće i/ili uopšte nisu imale razumnu osnovu".

Kada su istiniti detalji obelodanjeni na tržištu nakon izlaska video-igre, tužba tvrdi da su investitori tada pretrpeli štetu.

Ova vest dolazi nakon prethodnog izveštaja o tome da advokati i investitori u Varšavi, Poljskoj - odakle je CD Projekt S.A. "ispituju situaciju" i razmišljaju da li će preduzeti nešto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: