Sedam stvari koje nikad ne treba da guglate

U većini slučajeva Google je pretraživač koji može da vam bude od velike pomoći pri pronalaženju nečega što vam treba. Međutim, ponekad može da radi protiv vas.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2020.

16:33

Sedam stvari koje nikad ne treba da guglate
Ilustracija/Foto: Depositphotos/Mactrunk

Ovo je 7 stvari koje ne bi trebalo da guglate.

1. Svoje simptome

Ako se ne osećate dobro, obratite se lekaru. Nemojte da guglate simptome, jer postoji veliki broj sajtova koji jesu specijalizovani za takav sadržaj, ali većinom od njih ne upravljaju medicinski stručnjaci. Traženje značenja vaših simptoma na internetu sigurno vam neće pomoći. Potpuno obrnuto - učiniće da se osećate gore i panično.

2. Bilo šta što je krivično delo i može da bude u vezi sa kriminalom

Ovo je ozbiljno. Možda čisto iz radoznalosti želite da guglate "kako napraviti bombu" ili "kako napraviti amfetamine", ali ipak nemojte to da radite. Imajte na umu da službe za zaštitu i kontrolu droga uvek prate takve vrste pretraživanja, a vaša IP adresa može da se pojavi u takvoj bazi podataka. Ne želite da upadnete u nevolje zbog svoje radoznalosti, zar ne?

3. Rak

To je slučaj kada što manje znate, to bolje spavate. Postoji toliko mnogo vrsta ove bolesti, a većina njih se javlja sa simptomima koji bi mogli biti vrlo česti za mnoga druga bezazlena stanja. Većina ljudi doživljava vrtoglavicu, slabost, mučninu itd., pa ćete verovatno nešto drugo zameniti sa rakom i početi da paničite.
Ilustracija/Foto: depositphotos/Im_Yanis
4. Najezde stenica

Verovatno ste čuli za ova mala čudovišta, posebno iz nekih recenzija hotela. A možda su čak i neki od vas iskusili njihovu štetu na svojoj koži. Ali da li ste ikada pomislili kako izgledaju zaraze stenicama? Ako želite da nastavite da spavate noću, nemojte to da tražite.

5. Opasne životinje

Klonite se ovakve liste, osim ako ne želite da steknete nove fobije. Na našoj planeti ima mnogo zaista zastrašujućih životinja, a neke od njih će se verovatno iskazati u vašem regionu. Štaviše, takva fobija može da vas odvrati od putovanja. Ne želite da se to dogodi, zar ne?

6. Svoje ime

Nije velika tajna da je u eri interneta naša privatnost veoma dovedena u pitanje. Ako pokušate da proguglate svoje ime, možete da naiđete na neke neprijatne rezultate. Loše fotografije, zastarele informacije, nebitan sadržaj - takve stvari shvatamo previše ozbiljno. Ako nađete ovakvo nešto, poželećete da sve to izbrišete. Međutim, to nije jednostavna stvar. Možda bi trebalo da ednostavno ne guglate, prenosi portal Bright Side.

7. Porođaj

Svi smo te scene videli u filmovima. Žene viču glasno, lekari pokušavaju da ih smire - sve to izgleda zaista stresno, čak i u filmu. Međutim, stvarni proces rađanja je mnogo drugačiji. Zato nemojte ni pokušavati da ovo tražite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: