Direktori šokirani rezultatima novog čipa: "Nisam mogao da verujem"

Kompanija Apple nedavno je predstavila prvi Apple Silicon Mac - računare koje pokreće čip napravljen od strane kompanije iz Kupertina. Rezultati testa ovog čipa iznenadili su i neke od ljudi na visokim pozicijama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 13.11.2020.

14:16

Direktori šokirani rezultatima novog čipa:
Foto: depositphotos/boggy22

Tako su tri čoveka iz kompanije Apple, uključujući i Krega Federigija, govorili za Independent o novom M1 čipu, istakavši da su i sami oduševljeni onim što su uspeli da naprave.

"Nisam mogao da verujem kada sam video te rezultate", rekao je šef marketinga Greg Džozvijak. U odnosu na prethodne modele, M1 čip (koji se nalazi na novom MacBook Pro, MacBook Air i Mac Mini uređaju), ima čak 11 puta bolje performanse za neke zadatke.

Sam Federigi našalio se i kada je govorio o trajanju baterije - kako kaže, mislio je da u kompaniji ima ljude koji umeju da procene takve stvari, ali se ispostavilo da su procene bile mnogo ispod stvarnih rezultata.

Izgleda kao da Apple ima razloga za optimizam, pa ako je sudeći po ovakvim reakcijama, nije ni čudo što smatraju svoj novi čip revolucionarnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: