WhatsApp ima novu opciju: Lakše obrišite nagomilane datoteke

Svi gifovi, mimovi, fotografije i video-snimci koje vam prijatelji šalju putem WhatsApp društvene mreže, često se nagomilaju i zauzmu ogroman deo prostora za skladištenje podataka, a da to ni ne primetite.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON
Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Jako je naporno prolaziti kroz svaku stavku pojedinčano i razmišljati da li želite da je obrišete ili ne, zbog čega je nova funkcija u okviru WhatsApp-a i više nego dobrodošla - olakšava čišćenje pomažući vam da odaberete i obrišete nepotrebne fajlove.

Novi alat koji je WhatsApp uveo grupiše velike datoteke i medije koji su prosleđivani više puta, tako da možete lako da odaberete više stavki i sve ih odjednom izbrišete. Takođe, sortira datoteke po veličini, što znatno olakšava odluku o tome šta prvo izbrisati.

Naravno, uvek možete jednostavno da isključite automatsko čuvanje WhatsApp datoteka, tako što ćete otvoriti "Settings", pa odatle isključiti "Save to Camera Roll" ili "Media visibility", u zavisnosti od toga koji operativni sistem imate.

Ipak, ako želite da ostavite automatsko čuvanje datoteka i da isprobate novu alatku, potrebno je da otvorite "Settings", zatim "Storage and data", i onda "Manage storage".

strana 1 od 50 idi na stranu