Uskoro će vam Viber biti dovoljan da plaćate račune

Viber je odlučio da, povodom desetog rođendana, najavi uvođenje funkcije plaćanja u čet botovima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

15:34

Uskoro će vam Viber biti dovoljan da plaćate račune
Foto: depositphotos/EdZbarzhyvetsky

To znači da će biti moguće korišćenje Vibera za plaćanje putem Google Pay ili drugih dostupnih rešenja mobilnog elektronskog novčanika, kako je navedeno u saopštenju.

Ova funkcija će da se testira u Ukrajini, a tokom sledeće godine trebalo bi da bude dostupna širom sveta.

Kako kažu iz Vibera, još 2017. godine, 64% milenijalaca se interesovalo za plaćanja unutar aplikacija za dopisivanje. Od tada je taj broj u stalnom porastu, a pandemija je samo naglasila potrebu uvođenja rešenja koja bi omogućila da se praktično sve radi na daljinu.

Što se tiče mogućnosti, moći ćete da plaćate bilo šta za šta i inače koristite karticu, ako je podržano, naravno - komunalije, troškovi isporuke, javni prevoz itd.

Kako bi mogli da koriste uslugu plaćanja unutar aplikacije, korisnici će biti u obavezi (u slučaju da njihova banka to odobrava) da registruju svoju debitnu ili kreditnu karticu u njihov elektronski novčanik, čime mogućnost plaćanja postaje dostupna putem bilo kog čet bota razvijenog na Viberovom interfejsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: