Da li nova platforma "menja igru"? VIDEO

Gotovo je nemoguće zamisliti dan bez upotrebe mobilnog telefona na kom se nalaze raznorazne aplikacije koje se svakodnevno koriste, poput Fejsbuka i Instagrama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

18:12

Da li nova platforma
Foto: Printskrin/Prva TV

Međutim, najnoviju platformu Juron mediji su proglasili spasiteljem društvenih mreža jer ona za cilj ima smislene razgovore.

Juron je autentična interaktivna video-platforma na kojoj je znatiželja - moć. Konverzacija funkcioniše tako što korisnici postavljaju pitanja i odgovaraju na njih preko kratkih video snimaka. Svako u YurOn zajednici može da odgovori, a korisnici imaju 30 sekundi da postave pravo pitanje ili podele svoje mišljenje. Na taj način se kreiraju povezani video razgovori.

Ne postoje nikakvi filteri ili algoritmi koji su karakteristični za popularne aplikacije, kao ni lažni profili, ili anonimno komentarisanje. Zbog toga, osnivači platforme tvrde da će se stvoriti prava zajednica koja je empatična i iskrena.

"Da, sve će se promeniti zahvaljujući Juronu. Više nego ikad nam je potrebna autentična interakcija. Vreme je da se hrabro, znatiželjno slažemo ili ne slažemo sa ljudima koji mogu proširiti ono što mislimo da znamo i volimo", kaže osnivač osnivač platforme Marin Malison Youro.

Od svog osnivanja, početkom ove godine, objavljeno je više od 5.000 videa koji su pregledani preko 100. 000 puta.

Platforma omogućava korisnicima da investiraju i poseduju deo Jurona za samo 10 dolara. Na tržištu se svakodnevo pojavljuju aplikacije koje se nadaju da će promeniti "igru", kako onda popularne ostaju na vrhu?

"Oni sad samo mogu da skidaju fazone od tih drugih popularnih aplikacija. Recimo Instagram je skinuo storije od Snapchata, sad vidim da će da skinu TikTok preko Instagram Music-a. Znači oni sad jedino mogu da čekaju i gledaju šta se novo pojavi. Oni probaju prvo njih da kupe, pa ovi ako neće da se prodaju onda ovi iskopiraju njihovu foru i integrišu u Instagram", kaže stručnjak za internet marketing i društvene mreže Istok Pavlovića.

Iako Juron još nije uzeo maha u Srbiji, aplikacija ima tendenciju da postane veoma popularna jer su smisleni razgovori ono što je preko potrebno na današnjem narativu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: