Trebalo je da budu "revolucija": Posle 6 meseci, gasi se streaming servis

Ideja koju su imali Džefri Kacenberg i Meg Vitman nije se činila loša - hteli su da naprave uslugu koja je namenjena samo za korisnike mobilnih telefona.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/tatsianama
Foto: Depositphotos/tatsianama

Na kraju su napravili Quibi - streaming servis koji je bio namenjen isključivo korisnicima mobilnih telefona, a sadržaj je snimak baš kako bi odgovarao ekranima telefona - bilo da su postavljeni vertikalno ili horizontalno.

Namera je bila da se ponudi sadržaj podeljen u kraće epizode, npr. između 5 i 10 minuta (što je idealno ako se vozite javnim prevozom, čekate kod doktora i slično), a svojom idejom prikupili su nešto manje od 2 milijarde dolara investicije, prenosi Zimo.

Međutim, stvari su za Quibi krenule loše od samog početka. Bilo je neslaganja unutar kompanije, a besplatni probni period pokazao je i da nema posebne kritične mase korisnika koji bi bili zainteresovani za takav oblik video-sadržaja.

Takođe, servis je predstavljen u najgore moguće vreme - tokom globalne pandemije kada su mnogi najviše vremena provodili u svoja četiri zida, pa nije bilo potrebe za pregledanjem sadržaja na mobilnim uređajima, kada su u filmovima i serijama mogli da uživaju na velikim ekranima, piše NBC News.

Osnivači te kompanije juče su objavili kako, samo šest meseci nakon pokretanja, gase taj servis. Trenutne pretplatnike obavestiće do kada će sadržaj biti dostupan, dok će deo novca (koji im je ostao) da vrate investitorima. Kacenberg i Vitman hteli su čak i da prodaju Quibi, ali nije bilo zainteresovanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu