Veliki svetski brend konačno stiže u Evropu: Odmah kreću sa flegšipom

Još jedan svetski poznati brend mobilnih telefona konačno stiže u Evropu. U pitanju je kineski proizvođač Vivo.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2020.

09:56

Veliki svetski brend konačno stiže u Evropu: Odmah kreću sa flegšipom
Foto: depositphotos/leungchopan

Za početak, prodavaće telefone u šest zemalja: Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Poljskoj i Španiji. Planira se i dalje širenje sledeće godine, pa ih možda tada vidimo i kod nas.

Kreću jako od samog početka - Vivo X51 5G, njihov flegšip, biće dostupan odmah. Njegova glavna karakteristika je sistem kamera u "gimbal" stilu, za koji tvrde da znatno poboljšava stabilizaciju slike.

Ostale karakteristike X51 modela uključuju ultraširoke, 2x i 5x telefoto kamere, Snapdragon 765 čipset, OLED ekran dijagonale 6.56 inča i osvežavanja od 90Hz, 256 GB prostora za skladištenje podataka, bateriju od 4.315 mAh i brzo punjenje od 33W. U Velikoj Britaniji će koštati 749 funti.

Kompanija će takođe prodavati modele Y70, Y20s i Y11s, jeftinije telefone koji se fokusiraju na dug životni vek baterije, a u prodaji će se naći i slušalice. Često se svrstavaju među pet najvećih proizvođača mobilnih telefona na svetu, jer imaju veliki udeo na tržištima Kine, Indije i jugoistočne Azije.

Vivo je poznat po eksperimentalnim hardverskim karakteristikama koje često prikazuje kao koncept pre nego što stignu u prodaju. Tako su, na primer, senzor otiska prsta u ekranu i pop-up prednje kamere upravo oni prvi "smislili".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: