Hoće da iskorene teorije zavere: Uklonjeno desetine hiljada video-snimaka

YouTube se pridružio ostalim internet-platformama i društvenim mrežama u suzbijanju sadržaja povezanog sa organizacijom QAnon. Kako su rekli, zabranjivaće bilo kakve video-snimke koji se služe teorijama zavere kako bi opravdali nasilje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.10.2020.

14:58

Hoće da iskorene teorije zavere: Uklonjeno desetine hiljada video-snimaka
Foto: depositphotos/steveheap

Jedna od stvari koje tvrde iz QAnon-a, jeste i to da će se predsednik SAD Donald Tramp na predstojećim izborima boriti protiv "grupe elitnih pedofila koji obožavaju Satanu".

Kako je objavljeno na blogu platforme YouTube, na desetine hiljada video-snimaka i na stotine QAnon kanala uklonjeno je, a preduzeće se "još krupniji koraci u naporima za suzbijanje mržnje i uznemiravanja javnosti". Naveli su da pod objave mržnje i uznemiravanja spada "sadržaj koji preti nekome sugerišući da je subjekat neke od teorija zavera", a nova pravila stupaju na snagu čak tri godine nakon što se QAnon pojavio.

Sam Donald Tramp je, inače, nekoliko puta koristio svoj Twitter nalog kako bi podržao navode ove organizacije, ali je, kada su ga nedavno pitali o teorijama zavere, rekao samo kratko da "ne zna ništa o QAnon-u, osim da se bore protiv pedofilije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: