Robot se uključio u "Twitter rat": Nazvao ruske astronaute pijancima

Poslednjih nekoliko dana, internetom kruži zanimljiva priča iz Rusije. Ako kažemo da uključuje bivše astronaute i političare, šefa svemirskog programa i najpoznatijeg ruskog robota Fedora, trebalo bi da se zna da je zabava zagarantovana.

Izvor: B92
Podeli
Maksim Samojev je u sredini. Foto: GettyImages/NASA/Handout
Maksim Samojev je u sredini. Foto: GettyImages/NASA/Handout

Robot Fedor je, inače, astronaut - jedan period proveo je na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Sve je počelo kada je bivši astronaut, a sada političar i član Dume Maksim Surajev na društvenoj mreži Twitter kritikovao šefa ruskog svemirskog programa Dmitrija Rogozina.

Među kritikama, objavio je i fotografije iz ruskog Sojuza i Crew Dragon letelice, kako bi pokazao koliko su Amerikanci napredovali poslednjih godina, dok je ruski svemirski program "zapeo u prošlosti".

Rogozin zvanično nije odgovorio na te kritike, ali Twitter rat uključio se robot Fedor. Popularni robot je još ranije dobio svoj nalog putem kog je komunicirao sa javnošću, ali taj profil je nedavno iskorišćen za obračun sa kritičarima Rogozina.

Tako je Fedor, odnosno osoba koja upravlja njegovim profilom, napala Surajeva i njegovog kolegu astronauta Aleksandra Samokutjajeva, i optužio ih da su se opijali tokom boravka na Međunarodnoj svemirskoj stanici, prenosi Zimo.

Nije poznato ko je kritikovao astronaute skriven iza Fedorovog Twitter naloga, ali mediji nagađaju da je to upravo Rogozin.

Nakon toga, Fedorov nalog je nestao, a zanimljivo je da je ranije ove godine i Rogozin ugasio svoj profil na Twitteru. Na pitanje novinara, Rogozin je rekao da on nije upravljao Fedorovim profilom, ali da je možda sam Fedor pisao te tvitove.

strana 1 od 49 idi na stranu