Glavica luka previše seksi za Facebook

Postoji običan luk, a postoji i luk koji je previše seksi za Facebook, kao što je nedavno otkrila jedna kanadska prodavnica semenja.

Tehnopolis

Izvor: B92, BBC

Petak, 09.10.2020.

10:44

Glavica luka previše seksi za Facebook
Foto: depositphotos/mhpetre

Naime, iz kompanije EV Gaze postavili su naizgled bezazlen oglas, želeći da reklamiraju semenje luka koje prodaju. Na njihovo iznenađenje, ova objava je obrisana zbog "proizvoda koji su preterano seksualno pozicionirani".

"Sporni" oglas je, inače, prikazivao je luk nagomilan u korpi, sa jednog glavicom presečenom napola. Menadžer ove prodavnice, Džekson Meklin, rekao je da mu je bilo potrebno nekoliko trenutaka da shvati o čemu se zapravo radi, ali je onda "pretpostavio da okrugli oblik luka može da nagoveštava grudi ili zadnjicu".

Znao je da će njegovi kupci odbijanje oglasa smatrati smešnim i objavio je fotografiju, zajedno sa automatskim upozorenjem koje mu je Facebook uputio. Kako kaže, neki od njihovih pratilaca su u komentarima postavljali slike potencijalno sugestivnih šargarepa i tikvi.

Meklin se obratio i samoj društvenoj mreži, a Facebook mu se izvinio.

"Koristimo automatizovanu tehnologiju da bismo sprečili nage fotografije na našoj aplikaciji, ali čini se da ovaj put nije razlikovala luk od... pa, znate već čega. Vratili smo objavu, i žao nam je što je posao trpeo", rekla je portaprolka kompanije Facebook u Kanadi, Meg Sinkler.

So we just got notified by Facebook that the photo used for our Walla Walla Onion seed is "Overtly Sexual" and therefore cannot be advertised to be sold on their platform... 😂 Can you see it?

Posted by The Seed Company by E.W. Gaze on Субота, 03. октобар 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: